Maak ruimte voor dieren

Heesters en hagen zijn fijn voor vogels. Merels eten van de vuurdoorn-bessen en zijn daar veilig voor poezen. Zorg voor een drinkschaal, nest-kastjes en vergeet ‘s winters de vetbollen niet.

Laat wat brandnetel staan, want veel vlinders leggen hierop hun eitjes. Diervriendelijke planten bieden nectar voor vlinders en bijen: buddleja, mahonia, aster, sedum, echinacea, stokroos, verbena, allium, malva en muurbloem.

Solitaire bijen steken niet! Zet een bijenhotel in de zon -groot of klein- gevuld met holle stengels, dennenappels en houtschijven met gaten.

Egels zijn alles-eters, dol op slakken en noten. Geniet van deze eigenzinnige scharrelaar en bouw een egelhuis of takkenwal. Maak je de schutting niet potdicht, plaats een drinkbak en een trapje om uit de vijver te klimmen.

Ook ruimte maken voor dieren? Contact.